Μνημείο Σωκράτη Καραντινού στο Βασιλικό Θέατρο

Μνημείο Σωκράτη Καραντινού στο Βασιλικό Θέατρο

Πίσω

Μνημείο Σωκράτη Καραντινού στο Βασιλικό Θέατρο

Προς τιμήν του σπουδαίου θεατράνθρωπου

Έξω από το Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, στέκεται ένα μνημείο αφιερωμένο στον Σωκράτη Καραντινό, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες και θεατρικούς δασκάλους. Η στήλη αυτή τιμά την τεράστια προσφορά του Καραντινού στην ανάπτυξη του θεάτρου στην Ελλάδα και τη διαμόρφωση της θεατρικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.

Ο Σωκράτης Καραντινός ήταν πρωτοπόρος στη θεατρική σκηνή και η επιρροή του συνεχίζει να ζει μέσα από το έργο του. Η θεατρική σκηνή της Μονής Λαζαριστών, που φέρει το όνομά του, αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της πόλης, υπενθυμίζοντας τη σπουδαία θεατρική κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Το μνημείο αυτό δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής, αλλά και μια υπενθύμιση της δύναμης της θεατρικής τέχνης και της συμβολής του Καραντινού στην ανάπτυξη του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Οι περαστικοί που περνούν μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο έχουν την ευκαιρία να στοχαστούν για την κληρονομιά ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο, επηρεάζοντας γενιές θεατρόφιλων και καλλιτεχνών.

Βρείτε στον χάρτη