Ναός Αγίου Γεωργίου Χουμνικού

Ναός Αγίου Γεωργίου Χουμνικού

Πίσω

Ναός Αγίου Γεωργίου Χουμνικού

Ένα θρησκευτικό μνημείο από τα μέσα του 18ου αιώνα

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Χουμνικό, κοντά στη Νιγρίτα, είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της περιοχής. Αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, ο ναός χρονολογείται από το 1753 και είναι γνωστός για την αρχιτεκτονική του απλότητα και τη γλυκύτητα των αγιογραφιών του.

Εσωτερικά, ο ναός είναι πλήρως αγιογραφημένος, με σκηνές από τη ζωή των αγίων και θρησκευτικά θέματα που αντικατοπτρίζουν την πνευματική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει εργασίες συντήρησης προκειμένου να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική και η καλλιτεχνική κληρονομιά του ναού.

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου, πέρα από τη συμμετοχή στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, επιτελεί και φιλανθρωπικό έργο, ανταγωνιζόμενη για τη στήριξη των ανθρώπων της κοινότητας. Επιπλέον, καταβάλλεται προσπάθεια για τον καταρτισμό των ενοριτών με τη λειτουργία κατηχητικού σχολείου και κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής, ενισχύοντας έτσι τη γνώση και την καλλιέργεια των πιστών.

Ο ναός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Χουμνικού και συμβάλλει στη διατήρηση της θρησκευτικής παράδοσης και της κοινότητας.

Βρείτε στον χάρτη