Παραλία Νέου Μαρμαρά

Παραλία Νέου Μαρμαρά

Πίσω

Παραλία Νέου Μαρμαρά

Η παραλία του πιο κοσμοπολίτικου χωριού της Σιθωνίας

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ο πολυπληθέστερος οικισμός της Σιθωνίας τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με μεγάλο αριθμό παραθεριστών, που τον χρησιμοποιούν ως βάση για εξορμήσεις στις παραλίες και τα αξιοθέατα όλου του δεύτερου ποδιού. Η παραλία στα νότια του χωριού εκτείνεται σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου, είναι κυρίως ελεύθερη με οργανωμένα κομμάτια και φιλοξενεί λουόμενους με άνεση σε όλη της την έκταση.

Τα νερά είναι ρηχά στα πρώτα μέτρα και συνεπώς προτιμάται από οικογένειες με παιδιά. Η αμμουδιά είναι φαρδιά, η θάλασσα είναι πάντα καθαρή και βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία. Περιστοιχίζεται από πυκνή βλάστηση, με αρμυρίκια και ευκάλυπτους, ενώ τριγύρω υπάρχει μεγάλος αριθμός από ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και οι διαμένοντες στον οικισμό πηγαίνουν στην παραλία περπατώντας. Στην άκρη της ακτής υπάρχει το φημισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», ενώ το νησάκι «Κέλυφος» απέναντι, που έχει σχήμα χελώνας, προσφέρει μια ιδιαίτερη θέα, ειδικά τις ώρες του ηλιοβασιλέματος.

Βρείτε στον χάρτη