Επανομή Κοινοτική Πλαζ

Επανομή Κοινοτική Πλαζ

Πίσω

Επανομή Κοινοτική Πλαζ

Μεγάλη και άνετη, σε απόσταση μικρότερη της μισής ώρας από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Κοινοτική Πλαζ Επανομής βρίσκεται στην Επανομή, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Αυτή η παραλία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Πλαζ της Επανομής είναι μια μεγάλη και αμμώδης παραλία, με καθαρά, ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η περιοχή είναι καλά οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, και beach bars που προσφέρουν αναψυκτικά, σνακ, και ποτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα για beach volley, ενώ η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ.

Η παραλία περιβάλλεται από ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με αμμόλοφους και πλούσια βλάστηση, που της δίνουν έναν εξωτικό χαρακτήρα. Η περιοχή του Ποταμού, η οποία εκτείνεται γύρω από την παραλία, είναι προστατευόμενη και έχει χαρακτηριστεί ως υγροβιότοπος λόγω της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας της. Στην περιοχή φιλοξενούνται διάφορα είδη πουλιών, γεγονός που καθιστά την περιοχή ιδανική και για παρατήρηση πουλιών.

Η πρόσβαση στην Κοινοτική Πλαζ Επανομής είναι εύκολη, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τη Θεσσαλονίκη. Η παραλία διαθέτει επίσης άνετο χώρο στάθμευσης, που διευκολύνει τους επισκέπτες να απολαύσουν την ημέρα τους χωρίς ταλαιπωρία.

Βρείτε στον χάρτη