Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα

Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα

Πίσω

Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα

Ένας σημαντικός υγροβιότοπος για παρατήρηση πουλιών και άλλων άγριων ζώων

Η Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα, γνωστή και ως «Λιμνοθάλασσα Χαλκιδικής», βρίσκεται κοντά στο χωριό Άγιος Μάμας, στην αρχή της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Πρόκειται για έναν σημαντικό υγροβιότοπο που φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα και είναι ιδανικός για παρατήρηση πουλιών και άλλων άγριων ζώων.

Η λιμνοθάλασσα έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή λόγω της οικολογικής της σημασίας. Στη διάρκεια του έτους, η περιοχή φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών, όπως φλαμίνγκο, ερωδιούς και άλλα υδροβιότοπα πτηνά, που σταθμεύουν εδώ κατά τη διάρκεια των μεταναστευτικών τους περιόδων. Επίσης, η λιμνοθάλασσα παρέχει καταφύγιο σε διάφορα είδη ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών.

Η περιοχή γύρω από τη λιμνοθάλασσα προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ήσυχες βόλτες στη φύση, παρατήρηση της άγριας ζωής και φωτογραφία. Η φυσική ομορφιά της και η ηρεμία της την καθιστούν ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και λάτρεις της οικολογίας.

Η επίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς την πλούσια φυσική κληρονομιά της Χαλκιδικής και να συνδεθεί με τη φύση, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την ομορφιά αυτού του σημαντικού οικολογικού σημείου.

Βρείτε στον χάρτη