Μέλι Χαλκιδικής

Μέλι Χαλκιδικής

Πίσω

Μέλι Χαλκιδικής

Το θρεπτικό, ποιοτικό πευκόμελο

Η Χαλκιδική δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα, με 6.500 μελισσοκόμους (σχεδόν το 1/3 της χώρας) και περίπου 2.000 τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας μελιού ετησίως. Ο Αριστοτέλης, γεννημένος στη Χαλκιδική, πριν από 2.400 χρόνια είχε εκθειάσει το μέλι και τις ωφέλειές του στον άνθρωπο, με το επιχείρημα ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής, συνεχίζοντας την αρχαία παράδοση, αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας ποιοτικό και υψηλής θρεπτικής αξίας πευκόμελο, με κύριες περιοχές παραγωγής τη Νικήτη, την Κασσάνδρα και την Αρναία.

Βρείτε στον χάρτη