Δάσος της Άσπρης Πηγής (Ακ-Μπουνάρ)

Δάσος της Άσπρης Πηγής (Ακ-Μπουνάρ)

Πίσω

Δάσος της Άσπρης Πηγής (Ακ-Μπουνάρ)

Ιδανικό φυσικό περιβάλλον για περιπατητές και φυσιολάτρες

Το Δάσος της Άσπρης Πηγής, γνωστό και ως Ακ-Μπουνάρ, βρίσκεται κοντά στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Αυτό το δάσος έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και είναι σημαντικό για την περιοχή λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας του. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική φράση «Ak Bunar», που σημαίνει «Άσπρη Πηγή» και οφείλεται στις πολλές πηγές που βρίσκονται στην περιοχή και αναβλύζουν καθαρό, κρυστάλλινο νερό.

Το δάσος είναι ιδανικό για περιπατητές και φυσιολάτρες, προσφέροντας μονοπάτια μέσα από καταπράσινα τοπία, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ηρεμία της φύσης. Το περιβάλλον είναι πλούσιο σε δρυς, πλατάνια και άλλα φυλλοβόλα δέντρα, ενώ φιλοξενεί και πολλά είδη πουλιών, γεγονός που το καθιστά έναν αγαπημένο προορισμό για παρατήρηση πουλιών.

Η περιοχή γύρω από το δάσος έχει επίσης πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς κοντά του βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της Νέας Ζίχνης και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών. Το Δάσος της Άσπρης Πηγής αποτελεί έναν φυσικό θησαυρό που αξίζει να εξερευνήσει κανείς, προσφέροντας μια απόδραση στη φύση αλλά και μια ματιά στο παρελθόν.

Βρείτε στον χάρτη

}