Στρατιωτικό Μουσείο Οχυρού Ιστίμπεη

Στρατιωτικό Μουσείο Οχυρού Ιστίμπεη

Πίσω

Στρατιωτικό Μουσείο Οχυρού Ιστίμπεη

Σημείο αναφοράς για την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα

Το Στρατιωτικό Μουσείο Οχυρού Ιστίμπεη, που βρίσκεται κοντά στο Σιδηρόκαστρο, είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα.

Το μουσείο στεγάζεται στον εσωτερικό χώρο του ιστορικού οχυρού και προσφέρει μια εντυπωσιακή συλλογή εκθεμάτων που περιλαμβάνει ατομικό οπλισμό της εποχής, όπως περίστροφα, πιστόλια, τυφέκια και αραβίδες, κυρίως γερμανικής προέλευσης.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα είναι ο κινητήρας ενός γερμανικού αεροσκάφους, συνοδευόμενος από τμήματα του πτερυγίου, της κάννης του πολυβόλου και άλλα εξαρτήματα. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν παράσημα και μετάλλια που απονεμήθηκαν σε αξιωματικούς για τη συμμετοχή τους στη μάχη του Οχυρού.

Σημαντική είναι η μακέτα του μετώπου και το ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό σύστημα που παρουσιάζει τη μάχη που διεξήχθη στην περιοχή. Επιπλέον, δίπλα στο μουσείο, υπάρχουν το Μνημείο Πεσόντων της μάχης και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία κτίστηκε το 1996, προσφέροντας μια πλήρη εμπειρία της ιστορίας και της κληρονομιάς της περιοχής.

Βρείτε στον χάρτη