Μουσείο Εκμαγείων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

Μουσείο Εκμαγείων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

Πίσω

Μουσείο Εκμαγείων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

Ένα ιδιαίτερο μουσείο με περισσότερα από 300 εκμαγεία στη συλλογή του

Το Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1995. Το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή εκμαγείων αρχαίων γλυπτών, αναγλύφων και αρχιτεκτονικών μελών, τα οποία προέρχονται κυρίως από αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας.

Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 300 εκμαγεία, που έχουν δημιουργηθεί από πρωτότυπα έργα τέχνης και μνημεία, όπως το άγαλμα του Δία από την Ολυμπία και γλυπτά από το ιερό της Δέσποινας και το Δία στην Πέλλα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα εκθέματα και να ενημερωθούν για τις τεχνικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους.

Το μουσείο αποτελεί επίσης έναν πολύτιμο χώρο για τη διδασκαλία και τη μελέτη της αρχαίας τέχνης, καθώς προάγει την έρευνα και την εκπαίδευση στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών. Με τη συντήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Μουσείο Εκμαγείων συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης σχετικά με την αρχαία ελληνική τέχνη και πολιτισμό.

Βρείτε στον χάρτη