Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης

Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης

Πίσω

Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης

Η ιστορία και η εξέλιξη της ραδιοφωνικής τεχνολογίας και κουλτούρας

Το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη νότια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ιδρύθηκε το 2001 και είναι αφιερωμένο στην ιστορία της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Στεγάζει μια εκτενή συλλογή εκθεμάτων που καταγράφουν την εξέλιξη της ραδιοφωνικής τεχνολογίας και της ραδιοφωνικής κουλτούρας από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα.

Στο μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν διάφορους ραδιοφωνικούς δέκτες, όπως παλιά μοντέλα από τη δεκαετία του 1920 και του 1930, καθώς και αρχειακό υλικό, που περιλαμβάνει παλιές ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και έγγραφα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση που περιγράφει την ίδρυση και τη λειτουργία του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ελληνική ραδιοφωνία.

Το μουσείο δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση εκθεμάτων αλλά προσφέρει και εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, με στόχο τη διάδοση της ιστορίας της ραδιοφωνίας στις νεότερες γενιές. Αποτελεί έναν χώρο πολιτιστικής και τεχνολογικής κληρονομιάς, ενσωματώνοντας τόσο την ιστορική όσο και τη σύγχρονη πλευρά της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα.

Βρείτε στον χάρτη