Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πίσω

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στην ιστορία και την κουλτούρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στην ιστορία και την κουλτούρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδρύθηκε το 2009 και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Το μουσείο έχει ως στόχο την προώθηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς και του πνεύματος του αθλητισμού. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται πλούσιες συλλογές εκθεμάτων που περιλαμβάνουν αγάλματα, μετάλλια, αθλητικά αναμνηστικά και φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη διαχρονική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία του αθλητισμού, την προετοιμασία των αθλητών, καθώς και για τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της φιλίας. Το μουσείο διοργανώνει επίσης περιοδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τη συμμετοχή και την εμπλοκή του κοινού στον αθλητισμό.

Η αρχιτεκτονική του μουσείου είναι σύγχρονη και εντυπωσιακή, προσφέροντας έναν φιλόξενο και λειτουργικό χώρο για τους επισκέπτες. Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του αθλητισμού και τους επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν την Ολυμπιακή κληρονομιά της Ελλάδας.

Βρείτε στον χάρτη