Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Πίσω

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Αφιερωμένο στην προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στην προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού. Ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό να υποστηρίξει τη σύγχρονη τέχνη και να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα στο κοινό.

Το ίδρυμα πήρε το όνομά του από τον ευεργέτη Δημήτριο Τελλόγλη, ο οποίος άφησε την περιουσία του για την ενίσχυση των τεχνών και της παιδείας. Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το ίδρυμα, είναι μια πρώην αποθήκη του ΟΣΕ και έχει ανακατασκευαστεί για να φιλοξενεί εκθέσεις, διαλέξεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης και κλασικής τέχνης, προσκαλώντας καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και σεμινάρια για μαθητές και φοιτητές, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ τέχνης και εκπαίδευσης. Μία από τις κύριες αποστολές του ιδρύματος είναι η συλλογή και η διατήρηση έργων τέχνης. Το ίδρυμα διαθέτει μόνιμες συλλογές που περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών είναι επίσης γνωστό για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής. Συνεργάζεται με σχολεία, πανεπιστήμια και άλλους πολιτιστικούς φορείς, προάγοντας τη συμμετοχή του κοινού σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το ίδρυμα βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 159, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και είναι ανοιχτό για το κοινό, προσκαλώντας όλους να ανακαλύψουν και να απολαύσουν την τέχνη σε όλες τις μορφές της.

Βρείτε στον χάρτη