Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

Πίσω

Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

Ο εντυπωσιακός χώρος αφιερωμένος στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία

Το Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, γνωστό και ως Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Θέρμης. Είναι ένας από τους πιο σύγχρονους και εντυπωσιακούς πολυχώρους στην Ελλάδα, αφιερωμένος στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Το NOESIS ιδρύθηκε το 1978 και ξεκίνησε τη λειτουργία του σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις το 2004. Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά από εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν διαφορετικές πτυχές της τεχνολογίας, όπως η ιστορία των μεταφορών, η εξέλιξη των επικοινωνιών και η ενέργεια. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του μουσείου είναι το Πλανητάριο, το οποίο προσφέρει μοναδικές διαδραστικές προβολές για το σύμπαν και τα αστρονομικά φαινόμενα.

Το μουσείο διαθέτει επίσης το Κοσμοθέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά συστήματα στην Ελλάδα, όπου προβάλλονται επιστημονικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, και τον Προσομοιωτή, μια διαδραστική εγκατάσταση που δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση ενός εικονικού ταξιδιού.

Το NOESIS προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και διαδραστικά εκθέματα που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, καθιστώντας το ένα σημαντικό κέντρο μάθησης και ψυχαγωγίας για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Βρείτε στον χάρτη