Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κορέα

Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κορέα

Πίσω

Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κορέα

Τιμή στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Κορέας

Το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κορέα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένο στους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου (1950-1953). Η πρωτοβουλία για την κατασκευή του μνημείου ανέλαβε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Πολεμιστών Κορέας Μακεδονίας Θράκης, σε συνεργασία με τον ιερέα Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στον πόλεμο.

Το μνημείο ξεχωρίζει για την ασιατική του αισθητική, με κεντρικό στοιχείο μια παγόδα, η οποία είναι χαρακτηριστική θρησκευτική δομή στην Ασία. Οι παγόδες συμβολίζουν την ειρήνη και την ευημερία, και στο συγκεκριμένο μνημείο εκφράζουν την ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο. Η παγόδα διακοσμείται με σκαλισμένα σύμβολα, όπως δράκους και το δεκαεξάκτινο αστέρι, ενώ περιβάλλεται από τέσσερις στήλες που φέρουν τα ονόματα των πεσόντων.

Το μνημείο βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στην οδό Μπότσαρη, και έχει θέα στη θάλασσα, δημιουργώντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα που προσκαλεί τους επισκέπτες να αναλογιστούν την ιστορία και την προσφορά των Ελλήνων στρατιωτών.

Βρείτε στον χάρτη