Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Πίσω

Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Αφιερωμένος στον σημαντικό ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με πρόσοψη στην οδό Τσιμισκή, δεσπόζει ο ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μια εντυπωσιακή φιγούρα που θυμίζει τη σημαντική συμβολή του ήρωα στην ελληνική επανάσταση. Ο ανδριάντας, ύψους τριών μέτρων, είναι δωρεά του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τοποθετήθηκε το 1982.

Το άγαλμα είναι κατασκευασμένο από μπρούντζο και αποτυπώνει μια κλασική αναπαράσταση του Κολοκοτρώνη, ο οποίος κρατάει το γιαταγάνι του με αποφασιστικότητα. Φορά την παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία, συμπεριλαμβανομένης της φουστανέλας, του πουκαμίσου, του γιλέκου και της περικεφαλαίας, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση και την ηρωική του μορφή.

Ο ανδριάντας βρίσκεται σε ένα όμορφο πάρκο απέναντι από την ΧΑΝΘ, στην γωνία Τσιμισκή και Αγγελάκη. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τις πολλές προτομές και τα αγάλματα που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Ευθύμιο Καλευρά, με θέμα τους ήρωες του 1821. Ο χώρος είναι ιδανικός για περιπάτους και προσφέρει μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση της Ελλάδας.

Βρείτε στον χάρτη