Παραλία Ουρανούπολης

Παραλία Ουρανούπολης

Πίσω

Παραλία Ουρανούπολης

Χιλιόμετρα με Γαλάζιες Σημαίες στις δύο πλευρές του εμβληματικού πύργου

Με σύμβολο τον επιβλητικό βυζαντινό της πύργο, η Ουρανούπολη αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τη μοναστηριακή πολιτεία του Αγίου Όρους, το λιμάνι για τις εξορμήσεις στον Άθω, τα νησάκια Δρένια και την Αμμουλιανή, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον τουριστικό θέρετρο με πάνω από πέντε χιλιόμετρα παραλίας ως την Τρυπητή.

Η ακτή μπροστά στο χωριό χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα υψηλή της οργάνωση σε μεγάλο της κομμάτι, με κάθε δυνατή παροχή για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Η παραλία είναι αμμώδης, όπως και ο πυθμένας, που παρουσιάζει ήπια κλίση και είναι ρηχός στα πρώτα του μέτρα. Περίπου στο μέσο, υπάρχει ο προβλήτας από τον οποίο φεύγουν κι έρχονται τα καΐκια προς τα νησάκια και άλλα σημεία της χερσονήσου.

Τόσο το παραλιακό κομμάτι του οικισμού όσο και η συνέχεια του προς την Τρυπητή βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία για την άριστη ποιότητα των νερών και των υποδομών τους. Οι ταβέρνες με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα μπαράκια για καφέ, αναψυκτικό και πρόχειρο φαγητό αλλά και τα καταστήματα με είδη κάθε ανάγκης συμπληρώνουν το γύρω τοπίο ενός μέρους με ιδιαίτερη ομορφιά, που δεν θα σε αφήσει εύκολα να φύγεις, όσο δελεαστικοί κι αν είναι οι κοντινοί προορισμοί.

Βρείτε στον χάρτη