Παραλία Καραγάτσια (Αμμουλιανή)

Παραλία Καραγάτσια (Αμμουλιανή)

Πίσω

Παραλία Καραγάτσια (Αμμουλιανή)

Η παραδεισένια αμμουδιά με τον πολύχρωμο βυθό

Στην Αμμουλιανή, το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής που κατοικείται, δεν μπορείς να βρεις σημείο που να μην παραπέμπει σε εξωτικό παράδεισο. Είναι ασύλληπτη η ομορφιά της μορφολογίας του νησιού, που συνδυάζει τα διάφανα νερά με κάθε πιθανή χρωματική απόχρωση στα βυθισμένα βράχια, την κατάξανθη άμμο που εισχωρεί ως τη θάλασσα, την πυκνή βλάστηση στους λόφους πάνω από τις ακτές και τη θέα προς το Αιγαίο, τον Άθω και όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου.

Τα Καραγάτσια απέχουν περίπου 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού και συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, έχοντας εύκολη πρόσβαση. Όπως μαρτυρά η ονομασία τους (καραγάτσια, δηλαδή φτελιές), είναι κυκλωμένα από δέντρα, ενώ το φαρδύ κομμάτι της ακτής φιλοξενεί άνετα τους επισκέπτες της, με ένα μικρό οργανωμένο κομμάτι με beach bar για τα απαραίτητα εφόδια. Η ακτή βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κολπίσκο και είναι προστατευμένη από τους ανέμους, ενώ από ψηλά αποτυπώνει την εικόνα ενός επίγειου παραδείσου, σαν ζωγραφικός πίνακας.

Ο βυθός είναι καλυμμένος με τη λεπτή άμμο της παραλίας, είναι ρηχός για αρκετά μέτρα, αλλά παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον για κολύμπι με μάσκα, λόγω της ποικιλότητας σε βραχάκια, θαλάσσιους οργανισμούς, όστρακα και ειδικά για τους λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος με μεγάλους πληθυσμούς ψαριών.

Βρείτε στον χάρτη