Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου

Πίσω

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου

Η έκθεση και ανάδειξη των θησαυρών της αρχαίας πόλης στη Χαλκιδική

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου είναι αφιερωμένο στην ανασκαφή και την παρουσίαση των ευρημάτων από την αρχαία πόλη της Ολύνθου. Ιδρυθείσα τον 7ο αιώνα π.Χ., υπήρξε ένα σημαντικό κέντρο του Χαλκιδικού Κόλπου και διακρίθηκε για τον πρωτοποριακό πολεοδομικό της σχεδιασμό, γνωστό ως ιπποδάμειο σύστημα.

Το μουσείο φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από κεραμικά, ψηφιδωτά, γλυπτά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ολύνθιων. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά δάπεδα, τα οποία αναδεικνύουν την εξαιρετική τέχνη και δεξιοτεχνία της εποχής.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της αρχαίας πόλης μέσα από εκθέματα και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις. Επιπλέον, η θέση του μουσείου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου επιτρέπει στους επισκέπτες να συνδυάσουν την περιήγηση στον χώρο με την επίσκεψη στο μουσείο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας πόλης και της σημασίας της.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου αποτελεί σημαντικό προορισμό για όσους ενδιαφέρονται για την αρχαία ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκιδικής.

Βρείτε στον χάρτη