Παραλία Αλυκές (Αμμουλιανή)

Παραλία Αλυκές (Αμμουλιανή)

Πίσω

Παραλία Αλυκές (Αμμουλιανή)

Ο χιλιοφωτογραφημένος, περίφημος τροπικός παράδεισος

Παρά το μικρό του μέγεθος, το νησάκι της Αμμουλιανής είναι γεμάτο σημεία που περιμένουν να τα ανακαλύψει ο επισκέπτης της. Από τις μικρές, πανέμορφες παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά ως τα ποικιλόμορφα γλυπτά που σχηματίζουν τα βράχια στις ακτές και τους ρηχούς πυθμένες, από τα ταβερνάκια με τα ψάρια που αλιεύονται γύρω από το νησί ως τα χρώματα που ζαλίζουν με τους συνδυασμούς τους, τόσο τη μέρα κάτω απ’ τον ήλιο που παιχνιδίζει στα διάφανα νερά όσο και τη νύχτα, που η φωτισμένη στεριά απέναντι σε αντίθεση με την ήσυχη ζωή στην τουριστική πλευρά της Αμμουλιανής αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα του τοπίου.

Αυτό που όλοι ξέρουν περνώντας απέναντι στο νησί είναι η διασημότερη παραλία του. Μία από τις πιο φωτογραφημένες ακτές της Χαλκιδικής, που παραπέμπει σε πλαζ κάποιου τροπικού παραδείσου παρά σε ένα νησάκι στον Κόλπο του Αγίου Όρους, δύο μίλια από τη στεριά. Οι Αλυκές αποτελούν μέτρο σύγκρισης για κάθε παραλία, ικανοποιούν κάθε γούστο και κάθε ανάγκη των επισκεπτών τους και αποτελούν πραγματική εμπειρία ζωής.

Η Γαλάζια Σημαία είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να δοθεί στις Αλυκές, για την ποιότητα των νερών, την καθαρότητα της ακτής, την πολύ καλή οργάνωση στα σημεία όπου έχουν αναπτυχθεί beach bars και το μεγάλο κομμάτι που παραμένει ελεύθερο. Απέχει ένα χιλιόμετρο από το λιμανάκι της Αμμουλιανής και η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο αλλά και καΐκι, καθώς αρκετοί προτιμούν να έρχονται στις Αλυκές απευθείας από τη στεριά απέναντι για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Είτε ως ημερήσια εκδρομή για βουτιές, εξερεύνηση, ηλιοθεραπεία και φαγητό με ψάρια και θαλασσινά από την περιοχή, είτε ως τόπος παραθέρισης, η Αμμουλιανή με τις Αλυκές της δεν αφήνει επισκέπτη να φύγει δίχως να τον γεμίσει με αναμνήσεις.

Βρείτε στον χάρτη