Φαράγγι της Κράστας

Φαράγγι της Κράστας

Πίσω

Φαράγγι της Κράστας

Ένας παραδεισένιος προορισμός για αναρρίχηση και πεζοπορία στη φύση

Το Φαράγγι της Κράστας, ένα εντυπωσιακό φυσικό δημιούργημα, βρίσκεται στο Νομό Ημαθίας, στις βόρειες παρυφές του Βερμίου. Οφείλει την ύπαρξή του στη ροή του ρέματος Μέγα Ρέμα, το οποίο έχει σχηματίσει μια φυσική γραμμή που ενώνει τις πεδινές εκτάσεις των χωριών Ροδοχωρίου και Γιαννακοχωρίου.

Το στενό άνοιγμα του φαραγγιού φτάνει σε ύψος μέχρι και 200 μέτρα, δημιουργώντας εντυπωσιακές ορθοπλαγιές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναρριχητών. Οι κάθετοι βράχοι, με τις πολλές αναρριχητικές διαδρομές τους, αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αναρρίχησης. Το 1985, οι Δημήτρης Μπουντόλας και Λουκάς Γιαννακούλης άνοιξαν την πρώτη γνωστή διαδρομή, που άνοιξε τον δρόμο για πολλές άλλες.

Η πρόσβαση στο φαράγγι είναι εύκολη μέσω του Γιαννακοχωρίου. Ακολουθώντας ειδική σήμανση, οι επισκέπτες φτάνουν σε πλάτωμα που έχει διαμορφωθεί για στάθμευση οχημάτων. Μόλις λίγα λεπτά από το χώρο στάθμευσης, υπάρχει χώρος κατάλληλος για κατασκήνωση, ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι διαδρομές αναρρίχησης βρίσκονται μόλις 15 λεπτά με τα πόδια, μέσω σηματοδοτημένου μονοπατιού, καθιστώντας το φαράγγι προσιτό και φιλικό προς τους επισκέπτες.

Το Φαράγγι της Κράστας είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν περιπέτεια και φυσική ομορφιά. Είτε είστε έμπειρος αναρριχητής είτε απλώς θέλετε να απολαύσετε μια όμορφη πεζοπορία στη φύση, αυτό το μαγευτικό φαράγγι προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και χαλάρωση. Με την εκπληκτική του θέα και την ευκολία πρόσβασης, το Φαράγγι της Κράστας σας περιμένει για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του!

Βρείτε στον χάρτη