Κάτω Βέρμιο (Κάτω Σέλι)

Κάτω Βέρμιο (Κάτω Σέλι)

Πίσω

Κάτω Βέρμιο (Κάτω Σέλι)

Ένα ορεινό χωριό περιτριγυρισμένο από απίστευτη ομορφιά

Το Κάτω Βέρμιο (ή Κάτω Σέλι) είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Με πλούσια φύση, ιστορία και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν τη γαλήνη της φύσης και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Το Κάτω Βέρμιο είναι γνωστό για το εκπληκτικό φυσικό τοπίο του, που συνδυάζει πυκνά δάση, καταπράσινες πλαγιές και εκπληκτική θέα. Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία και ορειβασία, προσφέροντας μια πληθώρα μονοπατιών που οδηγούν σε μαγευτικές τοποθεσίες. Ο αέρας εδώ είναι καθαρός και δροσερός, κάνοντάς τον έναν ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για χειμερινές εξορμήσεις, καθώς το Σέλι διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο.

Η περιοχή έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες που προσφέρουν ντόπια προϊόντα και φαγητά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το φημισμένο κρασί της περιοχής, το οποίο παράγεται από τα αμπέλια που καλλιεργούνται στις πλαγιές του βουνού. Το Σέλι είναι επίσης γνωστό για τα πανηγύρια και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προβάλλοντας την τοπική μουσική και χορούς.

Εκτός από πεζοπορία και ορειβασία, οι επισκέπτες του Κάτω Βερμίου μπορούν να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες όπως ποδηλασία βουνού, ιππασία και ψάρεμα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι είναι δημοφιλές για τους λάτρεις του σκι και του snowboard, προσφέροντας καλά διατηρημένες πίστες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

Η πρόσβαση στο Κάτω Βέρμιο είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας και 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή μέσα από τα βουνά είναι μαγευτική, με εκπληκτική θέα που θα σας αφήσει άφωνους.

Βρείτε στον χάρτη

}