Νέα Φλογητά

Νέα Φλογητά

Πίσω

Νέα Φλογητά

Το θέρετρο με τη Γαλάζια Σημαία 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο

Τα Νέα Φλογητά είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη προς τη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και βρίσκεται 6 χιλιόμετρα πριν τα Νέα Μουδανιά. Αριθμεί 1.595 κατοίκους, αλλά κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός τους αυξάνεται πολλαπλάσια, καθώς αποτελεί ένα δημοφιλές παραθεριστικό κέντρο, με δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών.

Η μεγάλη, φαρδιά παραλία με τα πεντακάθαρα νερά μπροστά στον οικισμό έχει μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου και βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Γύρω από αυτή, που είναι το βασικό στοιχείο δημοφιλίας των Νέων Φλογητών για τους παραθεριστές, έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες τουριστικό θέρετρο, με ταβερνάκια, εστιατόρια, μπαρ και μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και καταστήματα κάθε είδους. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά προτιμάται και για οικογενειακές διακοπές, καθώς οι ρυθμοί δεν είναι τόσο υψηλοί όσο στους παρόμοιους προορισμούς της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.

Τα «Φλογητά», με τη συνήθη ονομασία τους, ιδρύθηκαν το 1923, από πρόσφυγες που ζούσαν στην Καππαδοκία και είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από την παραλία τους. Στις εκτάσεις πίσω από το χωριό, ανάμεσα στα χωράφια και τους ελαιώνες, ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το άλλοτε μετόχι του Αγίου Όρους, αποκαλούμενο ως «ρωσικό», με κτίρια του 19ου αιώνα, όπου το 1920 είχε εγκατασταθεί νοσοκομείο του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Βρείτε στον χάρτη

}