Παραλία Νέας Ποτίδαιας (ανατολικά)

Παραλία Νέας Ποτίδαιας (ανατολικά)

Πίσω

Παραλία Νέας Ποτίδαιας (ανατολικά)

Ιδιαίτερη και δημοφιλής, στα ανατολικά της διώρυγας της Κασσάνδρας

Η ανατολική παραλία της Νέας Ποτίδαιας, που εκτείνεται ως συνέχεια της ακτής που ξεκινά ψηλά στον ανοιχτό κόλπο όπου βρίσκονται οι Καλύβες και ο Άγιος Μάμμας, είναι μία από τις πιο ξεχωριστές πλαζ της Χαλκιδικής. Το αξιοθέατο της διώρυγας, που ενώνει τον Θερμαϊκό με τον Τορωναίο, αλλά και ο ημιβυθισμένος αρχαιολογικός χώρος στο ύψος της δίνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην ήδη πανέμορφη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά που βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία.

Το βασικό της κομμάτι, από τη διώρυγα και νοτίως, είναι άκρως οργανωμένο. Beach bars, εγκαταστάσεις για water sports και water park, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ό,τι χρειάζεται κάποιος για ένα άνετο μπάνιο. Αρκετός χώρος για να βάλει τον προσωπικό του εξοπλισμό όποιος το επιθυμεί, μεγάλο πλάτος ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός παρά τη διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία του σημείου και χονδρή άμμος σε όλο της το μήκος, τόσο έξω όσο και μέσα στο νερό, το οποίο στα πρώτα μέτρα είναι ρηχό.

Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω του αυτοκινητόδρομου, 56 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και 7 από τα Νέα Μουδανιά. Στο ύψος της διώρυγας ο αυτοκινητόδρομος προσφέρει και μία σπάνια οπτική, με τη θέα από ψηλά προς τη διώρυγα και τις δύο πλευρές όπου χωρίζεται το Αιγαίο ανατολικά και δυτικά από το πρώτο πόδι της χερσονήσου.

Βρείτε στον χάρτη